30 NAPOS HARRY POTTER KIHÍVÁS - 11. 12. 13. 14. 15. NAP

by - hétfő, február 17, 2014

11. nap – Ki a leggyönyörűbb karakter (belső értékek alapján)?
A leggyönyörűbb karakter belső alapján szerintem Lili. Gyermekként kiállt Perselus mellett, amikor senki más nem vette észre, igaz barátjának tekintette, végül felnőve az életét adta a fiáért. Lili számomra a tökéletes megtestesítője a tiszta lelkű embereknek. 
 

12. nap – Melyik az a karakter, akit a halála után legjobban hiányoltál? 

Sirius. Apafiguraként a halála szörnyű csapás volt, és nem csak Harrynek, de úgy gondolom nekünk, olvasóknak is. Jó volt arról olvasni, hogy milyen jó a kapcsolatuk és mennyire ragaszkodnak egymáshoz, és a harmadik kötet végén egy picit belemerülni abba a tudatba, hogy Harrynek végre kicsit könnyebb lesz az élete, és azzal élhet együtt, akit a szülei is a gyámjának szántak volna. Azután számomra kifejezetten nagy csalódás volt, hogy nem sokáig élvezhettük Sirius társaságát a könyvekben, és ráadásul a sorsa is nagyon szomorúan alakult. 


13. nap – Melyik könyvnek a legjobb a borítója? 
Számomra a Bölcsek kövének borítóját soha nem tudta másik felülmúlni, mindig is az volt a kedvencem. Csak mert az az első, az áttörés, a könyv, ami tényleg megváltoztatta az életemet. :) 


14. nap – Melyik Trimágus Tusa próba a kedvenced? 

Az első,  imádtam a sárkányokat. Nagyon tetszik, hogy ilyen részletesen kidolgozottak a legapróbb részletei is ennek a világnak. J.K. annyira ötletesen oldotta meg a különböző fajták leírását, bámulatos. A próba papírra vetése is félelmetesen jól sikerült, minden mozzanatát láttam magam előtt. Szóval ja, sárkányok rulz! 


15. nap – Ha rangsorolnod kéne a házakat a legszimpatikusabbal kezdve, milyen sorrendet állítanál fel? 

Haha, hát bármilyen meglepő, én is a Griffendélt tenném első helyre, ugyanis akármennyire is bírom a gonosz karaktereket, valószínűleg borzalmasan érezném magamat a Mardekárban. :D Második helyen számomra a Hollóhát áll, majd a Hugrabug, végül a Mardekár. 

You May Also Like

0 megjegyzés